Whitepaper

Werken aan een hogere onderwijskwaliteit met Riskchanger. Zo kunt u echt goed in gesprek met uw organisatie én de inspectie

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit, de ontwikkeling en de continuïteit van het onderwijs binnen uw schoolorganisatie(s). Daar hoort een goed werkend kwaliteitszorgsysteem bij. De software oplossing Riskchanger voorziet u aan de hand van zelfevaluaties, van belangrijke informatie en inzichten over het kwaliteitsbeleid. Met deze input kunt u managementprocessen monitoren en verbeteren. Zo heeft u een stevige basis voor gesprekken met de onderwijsinspectie en de leiders, staf en professionals in uw organisatie.

Weten wat er intern speelt

Via Riskchanger maakt u samen met collega’s zelfevaluaties en onderbouwingen over de diverse kwaliteitsgebieden in de schoolorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan zelfevaluaties over het toezichtkader, sociale kwaliteit, de beoordeling van LVS data, finance, privacy, HR, etc. Deze zelfevaluaties worden ingevoerd op bestuursniveau, maar ook door de schoolleiders en staf in uw school. Zij weten immers wat er op de werkvloer speelt. Er worden kwalitatieve vragen gesteld op strategisch en tactisch niveau. De content bestaan uit de basiskwaliteit (wettelijke eisen) en de door u zelf opgelegde kwaliteitseisen. Op basis van de output van deze vragenlijsten krijgt u inzicht over de gehele schoolorganisatie. Met automatisch gegenereerde rapportages, dashboards en andere overzichten ziet u direct hoe u ervoor staat. Deze visualisaties kunnen u en uw teams ook gebruiken om verbeteracties te monitoren. Dit gebeurt met behulp van de PDCA cyclus.

Strategische en tactische ondersteuning

We willen dat scholen aan kwaliteit kunnen werken op basis van nuttige informatie. Riskchanger maakt processen met betrekking tot governance, compliance en risicomanagement inzichtelijk. Toezichthouders, bestuurders, de staf, de leiding en teams binnen scholen hebben daarmee strategische en tactische ondersteuning bij het vervullen van hun rol.

Gespecialiseerde partners

Riskchanger werkt met gespecialiseerde partners die scholen begeleiden met operationele en inhoudelijke consultancy. We willen kwalitatieve en kwantitatieve data uit verschillende software omgevingen verbinden. Daarmee maken we een sterke en unieke driehoek voor het permanent ontwikkelen van het onderwijs.

Meer weten over Riskchanger?

Wilt u meer informatie over Riskchanger en horen wat we voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een demo afspraak aan.

Wij kunnen u verder helpen

Riskchanger is een dynamische oplossing voor uw behoefte aan inventarisatie, inzicht en verbetering. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×